vrijdag 26 oktober 2012

Limonlu pasta

Ingrediënten

  • 6 yumurta
  • 125 gr margarine
  • 8 corba kasigi pudra sekeri
  • 10 corba kasigi un
  • 1 limon suyu
  • 1/2 limon kabugu rendesi
  • 1 zakje bakpoeder
Bereidingswijze
Margarin, pudra sekeri ile ezilir, krem haline getirilir. 6 yumurta, un, bakpoeder ilave edilir. Iyice karistirilir. Hamur yaglanmis, bir kaba konulur. Orta hararete pisirilir. Soguduktan sonra ortasindan, enligine 2 parcaya bolunur. 

Bir bardak su, 2 corba kasigi pudra sekeri, 1 corba kasigi nisasta, 100 gr. cikolate rendesi bir kab icinde, hafif ateste karistirarak pisirilir. Koyunlasincaya pastanin bir parcasina, elde edilen bu kremadan surulur. Ikinci pandispanya uste konularak ayni kremadan pastanin her tarafina muntazam bir sekilde surulur. Hindistan cevizi rendesi serpilir ve meyva sekerlemeleriyle suslenir.


Geen opmerkingen: